top of page
namaste logo2.png

pre- & postnatale massage

(tijdens of na de zwangerschap)

 

Een welverdiend moment voor jezelf en een geweldig cadeau voor een ander!

Zwangerschapsmassage of Prenatale massage

Deze specialistische massage is een welverdiend cadeautje voor iedere zwangere.

 

De zwangerschapsmassage van Namasté – massage & yoga zorgt zowel voor ontspanning als vernieuwde energie. Zwangerschapskwaaltjes nemen af. Zo zul je merken dat spanning, ongemakken en extra vermoeidheid verminderen. Zwellingen in armen en benen kunnen afnemen doordat het je bloed- en lymfecirculatie stimuleert. Het verlicht pijn in boven- of onderrug, heupen, knieën, enkels en/of voeten.

Tijdens de massage gebruik ik oliën die de flexibiliteit van de huid en onderliggende weefsels stimuleren. Het is niet alleen gebleken dat zwangerschapsmassage goed is voor het lichaam van de zwangere, maar het helpt ze juist ook om beter om te kunnen gaan met emotionele veranderingen tijdens de zwangerschap. De therapeutische aanraking van de massage kan geruststellend werken en emotionele steun geven om de zwangere te helpen om het nieuwe leven dat in haar groeit te verzorgen.

 

Ik ben gekwalificeerd om deze zwangerschapsmassage te mogen geven. Ik behandel de moeder (in wording) met extra aandacht. De technieken zijn speciaal gericht en eventueel aangepast op het lichaam van de zwangere. Ik heb een speciale massagetafel met een uitsparing/hangmatje voor de buik en de borststreek. Hierdoor kun je heerlijk op je buik liggen. Mocht je je prettiger voelen bij rug- en/of zijligging i.p.v. buikligging, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Daarbij bied ik veel support met diverse kussens om te zorgen dat je als zwangere heerlijk comfortabel ligt en optimaal kan genieten van de massage.

Deze massage wordt gegeven vanaf de 12e week in de zwangerschap. Voor risico-zwangerschappen en hoge bloeddruk vragen wij een goedkeuringsverklaring van de behandeld arts/ verloskundige.

 

Postnatale Massage

Een gespecialiseerde massage zorgvuldig samengesteld voor de nieuwe moeder.

 

Er is veel veranderd sinds de zwangerschap en de geboorte, zowel lichamelijk als mentaal, maar ook in jouw manier van leven. Dan is de postnatale massage van Namasté – massage & yoga wellicht net wat jij kunt gebruiken! Postnatale massage kan je begeleiden om je weer beter in je lijf te voelen en je lichaam helpen om weer in de haar oude staat te laten terugkeren. Daarnaast geeft het je belangrijke en kostbare tijd voor jezelf.

De postnatale massage ontspant je lichaam en geest en bevordert je welbevinden en je slaap in de nacht, als jouw baby je die rust geeft natuurlijk ;-). Het vermindert spierspanning, draagt bij aan spierherstel en de uitlijning van je ruggengraat, het verbetert je circulatiesystemen, vermindert opgeblazenheid en draagt bij aan een goede houding. Tijdens de massage gebruiken we oliën die de flexibiliteit van de huid en onderliggende weefsels stimuleren.

 

De therapeutische aanraking van de massage stimuleert de mentale gezondheid. De massage werkt geruststellend en zorgt voor emotionele support. De massage kan ook bijdragen in een gezonde balans in de aanmaak van hormonen die de emotionele aanpassingen naar het moederschap makkelijker maken.

 

Ik ben gespecialiseerd in het geven van pre- en postnatale massages. De moeder wordt met extra aandacht behandeld en alle technieken worden aangepast aan het gevoelige lichaam van de (nieuwe) moeder. Je kunt liggen in de positie die voor jou het meest prettig is tijdens de massage, of het nu zij-, rug- of buikligging is. Waar nodig word je ondersteunt met kussens. Borstvoedende moeders worden met extra aandacht en comfort geholpen. Ik ben getraind in de veranderingen in het lichaam tijdens en na de zwangerschap en de veranderingen rondom de geboorte.

Waarom zou je jezelf niet (laten) verwennen met deze postnatale massage en de fysieke ongemakken en emotionele stress laten verminderen na alle veranderingen rondom de zwangerschap en geboorte van jouw kindje? Je verdient het om goed voor jezelf te zorgen, want als jij je goed voelt, kun je beter voor je geliefden zorgen!

Babymassage

Een gespecialiseerde massage (instructie) speciaal voor jouw kleintje. Samen creëren we een fijn contactmoment met jouw/ jullie baby. Ik leer je diverse technieken die je baby tot rust brengen, krampjes kunnen verlichten en de zachte huidaanraking zorgt voor een diepere connectie samen. Deze waardevolle technieken kun je daarna gemakkelijk tijdens verschoon- en badmomenten blijven gebruiken.
1 sessie babymassage € 40.

iStock_000022099976_ExtraSmall2_edited.jpg

Tijdsduur en kosten

Voor een zwangerschapsmassage is 45-60 minuten vaak meer dan voldoende.

Voor een postnatale massage zou ik 75 minuten aanraden. 

Heb je veel massage ervaring en kies je voor diepe ontspanning, dan kan de postnatale massage worden verlengd tot 90 minuten.

45 min. € 44.

60 min. € 55.

75 min. € 66.

90 min. € 77.

Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW.  Betaling: contant of per tikkie ter plekke te voldoen. Mijn massages en behandelingen worden helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Afspraken die binnen 24 uur van de afgesproken tijd worden afgezegd, worden doorberekend.

Wat kun je verwachten.

Om jouw redenen voor massage en de verwachtingen van de massage te leren kennen, starten we de eerste sessie met een consultatie van 10-15 minuten. Vanzelfsprekend is dit intake kwartiertje gratis. Iedere volgende afspraak start ook met een korte update over hoe je je voelt, jouw evt. lichamelijke ongemakken en het doel van je massage. Zo kan ik de massage sessie aanpassen aan jouw behoeftes en wensen en er het beste uit halen!

Ik gebruik alleen de beste (biologische) en 100% essentiële oliën die perfect bij jouw huidtype passen. Zo gebruik ik oliën die goed zijn voor een drogere, vettere, rijpere of gevoeligere huid. 

Reserveer je massage.

Klik hier voor de contactgegevens en openingstijden

Locatie/ Mobiele Massage aan huis.

Je bent welkom bij mij thuis in mijn praktijkruimte in Afferden (Li).

Ik kom ook graag bij je thuis voor mijn professionele, therapeutische massage sessies als je in de gemeente Gennep, Bergen, Mook/Middelaar of Land van Cuijk woont. Woon je elders, dan reken ik een klein supplement bovenop de reguliere massageprijzen. Informeer gerust naar de mogelijkheden! 

 

Tot snel!

prenatal_edited.jpg
bottom of page